TELC

A TELC jelenleg Magyarországon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvből szervez vizsgát. A TELC vizsgái közül az angol és a német nyelv államilag elismert alap (B1), közép (B2) és felsőfokon (C1). A francia, olasz, orosz, spanyol és török nyelv általános eljárásban honosítható, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz beadott kérelemmel.
Angol és német nyelvből alap (B1), közép (B2) és felsőfokon (C1) lehet jelentkezni vizsgára, francia, török, olasz, orosz és spanyol nyelvből alapfokú (B1) és középfokú (B2) vizsgákat szervezünk.

A Magyarországon jelenleg nem akkreditált nyelvi szintekből (A1, A2) is lehetőséget nyújtunk vizsga letételére, de ezekből csak nemzetközi bizonyítvány szerezhető. Honosításukról bővebben a www.nyak.hu oldalon olvashatsz.
A Telc szaknyelvi vizsgái Magyarországon államilag nem elismertek, de kérésre a fenti nyelveken ezekből is biztosítunk vizsgalehetőséget. A Telc teljes vizsgakészlete a nemzetközi honlapon tekinthető meg

A TELC nyelvvizsgái egynyelvű vizsgák (nincs fordítás), amelyekről a vizsga szintjének megfelelő szintű kimenet (bizonyítvány) szerezhető (tehát egy középfokú vizsgán például csak középfokú bizonyítvány szerezhető, gyengébb teljesítmény esetén nem tudunk alapfokú bizonyítványt kiadni).

A Telc nyelvvizsgákon nem használható szótár. A vizsgázók részére alapvetően a ceruza és a toll együttes használatát biztosítjuk a vizsga satírozós részén! A Telc írásbeli vizsgáin a vizsgázók válaszlapját (a válaszlap a minta-feladatsoroknak is része, ott megtekinthető) gép (szkenner) javítja, a válaszokat nem kell leírnod, csak lehetőségek (pl. a) – d)) közül választanod.

A vizsgák javítását maximális megbízhatósággal igyekszünk elvégezni. Természetesen előfordulhat, hogy kétséged támad az eredménnyel kapcsolatban. Ilyenkor az eredmény felülvizsgálatát kérheted. Erről a vizsgaszabályzatban olvashatsz részletesen.

Vizsga típusa:

Egynyelvű

Ki jelentkezhet?

Minden személy, aki a vizsga évében betölti a 14. életévét.

Legközelebbi vizsga időpontja:

küszöbszint (A2): 2018. 05.26., 10.06.

alapfok (B1): 2018. 05.26., 10.06.

középfok (B2): 2018. 04.14., 05.28., 05.16., 08.18., 10.06., 11.17.

felsőfok (C1): 2018. 04.14., 08.18., 11.17.

A TELC  nyelvvizsgákon nem használható szótár. A vizsga során ceruzával kell kidolgozni a feladatokat, de tollat is lehet használni (a vizsgázó dönti el)!

A TELC jelenleg Magyarországon angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol nyelvből szervez vizsgát. A TELC vizsgái közül az angol és a német nyelv államilag elismert (akkreditált) alap (B1), közép (B2) és felsőfokon (C1). A francia, olasz, orosz és spanyol nyelv általános eljárásban honosítható, a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központhoz beadott kérelemmel.

A TELC nyelvvizsgái négy készséget mérnek: a) az olvasott szöveg értése, b) az írott szöveg létrehozása c) a hallott szöveg értése, d) a beszédkészség,