Levél a beiratkozóknak

Kedves Hallgató!

Gratulálok a döntésedhez és Szeretettel köszöntelek a 2024. évi Nyári Intenzív Nyelvtanfolyamok résztvevői között.

Ahogy azt már Te is tudod, 4 hasznos hetet töltesz el csoporttársaiddal és nyelvtanároddal (napi 5 x 45 percet) természetesen alkalmanként 2-3 tízperces szünetet közbeiktatva.

A napi 5 óra első hallásra meglehetősen soknak hangzik, de mindig a kitűzött cél lebegjen szemed előtt. Csupán 4 hét és, ha elég szorgalmas vagy, akkor egészen biztosan sikerül ezt elérned!

Szorgalomra és kitartásra márpedig nagyon nagy szükség van.

Ideális esetben egy nyelvtanulónak legalább annyi időt kell(ene) otthoni gyakorlással, házi feladat megoldásával töltenie, mint amennyit a tanórán, tanfolyamon tölt. Az intenzív tanfolyamoknál belátom, hogy ez óriási fizikai és szellemi megterhelést jelent, a bevált gyakorlat szerint azonban a legminimálisabb napi ráfordítás 3-4 óra otthoni felkészülés. Ezt a házi feladat és az új szókincs mennyisége valóban igényli, ezért kérlek, hogy a tanfolyam időtartama alatt ezt az időt kalkuláld be a napi programodba.

Egyéb tudnivalók:
– A tanfolyam 2024. július 01-én (hétfőn)  8.30-kor kezdődik, a tanfolyam megkezdése előtt emlékeztető e-mailt fogunk küldeni.
– Azt, hogy melyik teremben fogsz tanulni, a kezdés napján az ajtókra kifüggesztett névsorból tudhatod meg.
– A tanfolyammal, annak menetével kapcsolatos információkat nyelvtanárodtól, az első órán kapod majd meg.
– Amennyiben adminisztrációs hiányosságaid vannak, azt az első nap ügyfélszolgálatunkon pótolhatod vagy megteheted e-mailben is. (info@grammaticus.hu)

– A tanfolyam első napján célszerű az óra kezdése előtt fél órával korábban érkezni, hogy legyen időd a tankönyveket átvenni és a helyedet kényelmesen elfoglalni, a „sorstársaiddal” megismerkedni.

– Figyelembe véve, hogy több órát töltesz majd kimerítő szellemi munkával, valószínűnek tartom, hogy időközben megéhezel, ezért javaslom, hogy hozz magaddal szendvicset, vagy más tízórait (uzsonnát).

– A tanfolyammal kapcsolatos szervezési és anyagi jellegű kérdéseidet a 70/5458-214- es telefonszámon,   info@grammaticus.hu mail címen, illetve személyesen, Nyelviskolánkban teheted fel hétfő-kedd: 9.00-17.00, szerda-csütörtök: 09.00-14.00, péntek: 09.00-16.30 óráig.

A hátralévő időben jó pihenést és eredményes felkészülést kívánok.

 

Üdvözlettel:

Szabó Annamária – Nyelviskola vezető